producent: Micke Blombergsson

fredagar kl. 20:00
(alldeles efter helgrocken)
Repris måndagar 17:00

Lyssna på Decibel Prog 47 Thin Lizzy

Decibel är progammet för dig som gillar hårdrock och lite tyngre rock, jag som producerar heter Micke Blombergsson.

Historia

Decibels historia startade i samband med att Radio Krokom startade upp, tanken var att kunna erbjuda varierad musik till lyssnare från alla åldersgrupper, därför finns det idag musikblock med allt från blues, country, klassiskt, dansband, jazz med mera. Decibel är programmet som levererar dom tunga tongångarna till ditt öra. Musiken är alltså hårdrock i alla dess former och tack vare uppskattningen från er lyssnare så håller jag fortfarande på att göra dessa metalliska program. Första Decibel programmet sändes tidigt 2005 och det tog inte många program förens jag hade Candlemass master mind, Leif Edling på telefonen och gjorde en intervju med honom angående deras då nya skiva som bara heter Candlemass. Strax före det så satt jag i en replokal i Bollnäs och pratade med Morgana lefay och Tad morose. Nästa intervju gjordes i samband med att Candlemass spelade i Trondheim (där jag jobbar till vardags) och då pratade jag med sångaren Messiah i deras turne buss strax före deras spelning. Dessa intervjuer har ni kunnat höra här i Decibel, och då har oftast hela timmen ägnats åt dom berörda banden. Jag har även intervjuat 220 volt under deras spelning på winter metal festival i Strömsund och gjort en kaosartat telefon intervju med Randy Black, trummis i Primal fear. I vanliga fall blandas det hejvilt bland band och artister i Decbel, men vid vissa tillfällen har en artist eller band fått hela timmen till förfogande. En sådan gång var på 20 års dagen efter Phil lynott’s död, då var det Thin lizzy för hela slanten. Men om ni går längre ner på den här sidan så hittar ni flera exempel på band som fått hela timmen för sig själva. Åren går och alldeles nyligen var jag och pratade med Östersunds motsvarighet till naturen 4 stora, Aeon, Souldrainer, Equinox ov the gods och And angels wept. Dessa intervjuer kommer ni kunna höra i Decibel under hösten 2008 och våren 2009.

Micke Blombergsson, nov 2008

   

Glad producent på Sweden rock 2005 med delar av Magnum.

 

 Vill du önska låtar, tävla eller bara komma i kontakt med Decibel så kan du skicka ett mail på den här adressen

micke.blombergsson@radiokrokom.se
 

Intervjuer som gjorts i Decibel

 

Candlemass 22 mars 2005
Telefonare med Leif Edling

Candlemass 18 nov 2005
I turnebussen med Messiah i Trondheim


Souldrainer 29 nov 2008
Hemma hos intervju

 

 

Primal fear 7 okt 2005
Kaosartad telefonare med Randy Black

Morgana lefay 14 mars 2005
Gjord i deras replokal i trashhuset, Bollnäs

 
 

Tad morose 14 mars 2005
Gjord i deras replokal i trashhuset, Bollnäs

220 volt 25 mars 2006
På winterland metal festval

 
 

And angels wept 29 nov 2008
Hemma hos intervju

Aeon 29 nov 2008
Hemma hos intervju

 
 

Equinox ov the gods 29 nov 2008
Hemma hos intervju

 

Program där artister fått en hel timme till förfogande med deras historia och musik

 

ZZ top
Med start sent 60 tal och banden Moving sidewalks och American blues ända fram till skivan Mescalero, det var vad ni kunde höra när ZZ top’s historia berättades i ett program som faktiskt även har sänds i Helgrock här på radio krokom.

Black Sabbath
Jag gjorde två program där historien om Black sabbath’s år utan Ozzy på sång. 12 sångare var in och vände i bandet under dessa år, två gånger har till och med sången lagts på olika skivor innan sångaren fått sparken och nästa sångare kommit in och sjungit in låtarna på nytt.

 
 

Ac/Dc
Det kan jag nästan lova ut på rak arm att ni aldrig i rikstäckande kanaler kommer att få höra det ni fick höra under våren 2007 här på radio krokom. Då sändes 5 avsnitt med historien om världens bästa rockband, AC/DC. Serien blev 5 timmar lång och hela bandets historia berättades till över 60 låtar från bandets hela karriär fram till skivan Stiff upper lip som kom ut på marknaden år 2000.

Iron maiden
Eddie and the boys fick en timme där det spelades singellåtar från starten på deras karriär fram till skivan Somewhere in time som kom ut 1986.

 
 

Mötley Crue
Det slog ned som en bomb i musikvärlden att grabbarna i Mötley crue lyckats röka fredspipa och hade återförenats för en världsturne där dom bland annat skulle besöka Sweden rock festival. Jag såg dom där det året och kan väl så här i efterhand tycka att det var mer show än finlir, men underhållande var det i alla fall. För alla som inte var där gjorde jag ett program där ni fick en kortfattad version av deras karriär och en massa låtar.

Krokus
Ett band som jag växte upp med fick en timme där ni bland annat fick höra vilken av deras skivor som finns med fem olika omslag, är ni intresserad av att veta det så skickar ni ett mail till radio krokom och önskar en repris på det programmet.

 
 

Thin lizzy
Som ni kunnat läsa i starten på hemsidan så hedrades Phil Lynott nästan på dagen 20 år efter att han gick bort. Ni fick höra historien om Thin lizzy och höra bandets första singel fram till den sista singeln som Phil gjorde strax innan han dog.

The Tea Party
1994 när jag var i Göteborg för att se Pink floyd var jag in på en skivbutik och köpte The Tea Party’s debutskiva, det var kärlek vid första lyssningen. Efter att det varit tyst länge om bandet blev jag så glad när skivan Seven circles kom ut att bandet fick eran uppmärksamhet i en timme.

   
 

Savatage
Ett av mina gamla favorit band är Savatage, i två program berättades historien om bandet samt att det spelades mycket bra musik till den historien. Som prolog till dom två programmen gjorde jag ett tredje program där ni fick höra bandmedlemmarnas solo och sidoprojekt. Band som Jon Oliva’s pain, Trans siberian orchestra, Chris Caffery, Dr. Butcher och Circle II cirlce kunde ni höra i det avsnittet.

Accept
Det finns många band som bör hedras med en hel timme för sig själva på radion och tyska Accept är ett av dom. Många tror att bandet la ner på 80 talet, men dom gjorde faktiskt ett gäng skivor på 90 talet också.

 
 

Axel Rudi Pell
Den tyske gitarristen Axel fick sin historia berättad i ett program där jag var tvungen att spela korta låtar för att få mer så många som möjligt under den timme han fick. Axel har väldigt många låtar som klockar in på 7 till 15 minuter och då blir det inte så många på en timme. Det jag gjorde var att göra ett efterföljande program där jag spelade mina egna favoriter av Axel och då blev det mest långa låtar.


Heavy metal på er !
Micke Blombergsson